regndag men så skön...

Syrenknopp

Vårlöks-hav

Tusensköna-hav

Lönnblommor

Kabbeleka

Harsyra

Vitsippshav

skirt fjolålslöv

Blöt vitsippa

Kabeleka i knopp

Vitsippa

Skira skira blad..

Blött!

gräs

Snart blåbärssäsong :-)

Skägglav
kollade upp på Wikipedia och fick det här tipset..
Skägglavar innehåller mycket kolhydrater och kan ätas efter urlakning. Ett sätt att tillaga laven är att låta den dra i vatten i 2-48 timmar, därefter koka i 40 minuter i nytt vatten. Men för att få bort den bittra smaken så rekommenderas urlakning med asklut.Skägglav betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation
Nja.. jag tror jag avstår :-)

En ticka av nåt slag, extra vacker i regnet

Gran

Grässstrå
Har nog blivit riktigt vacker i hyn idag, så mycket ute i regnet som jag har varit:-)
kram Monica
Kommentarer
Trackback