regndag men så skön...



Syrenknopp



Vårlöks-hav



Tusensköna-hav



Lönnblommor



Kabbeleka



Harsyra



Vitsippshav



skirt fjolålslöv



Blöt vitsippa



Kabeleka i knopp



Vitsippa



Skira skira blad..



Blött!



gräs




Snart blåbärssäsong :-)



Skägglav

kollade upp på Wikipedia och fick det här tipset..

Skägglavar innehåller mycket kolhydrater och kan ätas efter urlakning. Ett sätt att tillaga laven är att låta den dra i vatten i 2-48 timmar, därefter koka i 40 minuter i nytt vatten. Men för att få bort den bittra smaken så rekommenderas urlakning med asklut.Skägglav betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation

Nja.. jag tror jag avstår :-)

 



En ticka av nåt slag, extra vacker i regnet



Gran



Grässstrå

Har nog blivit riktigt vacker i hyn idag, så mycket ute i regnet som jag har varit:-)

kram Monica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0