regndag men så skön...
Syrenknopp
Vårlöks-hav
Tusensköna-hav
Lönnblommor
Kabbeleka
Harsyra
Vitsippshav
skirt fjolålslöv
Blöt vitsippa
Kabeleka i knopp
Vitsippa
Skira skira blad..
Blött!
gräs
Snart blåbärssäsong :-)
Skägglav
kollade upp på Wikipedia och fick det här tipset..
Skägglavar innehåller mycket kolhydrater och kan ätas efter urlakning. Ett sätt att tillaga laven är att låta den dra i vatten i 2-48 timmar, därefter koka i 40 minuter i nytt vatten. Men för att få bort den bittra smaken så rekommenderas urlakning med asklut.Skägglav betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation
Nja.. jag tror jag avstår :-)
En ticka av nåt slag, extra vacker i regnet
Gran
Grässstrå
Har nog blivit riktigt vacker i hyn idag, så mycket ute i regnet som jag har varit:-)
kram Monica
Kommentarer
Trackback